Startsidan <- Gå tillbaka till
Skriv ut >>

Syditalien

La Famiglia har glädjen att kunna presentera Amalfikusten, Capri, Kalabrien, Cefalù och Taormina tack vare vår svenska samarbetspartner!

Amalfikusten

anses vara en av Europas vackraste kuster. Orten Amalfi ligger mitt på kusten i en dalgång. Inne i Amalfi finns smala gränder och vitkalkade gångar från medeltiden som mynnar ut på små piazzor med affärer och caféer. Den vackra staden Positano som inleder "la divina costiera", den gudomliga Amalfikusten, har under åren beskrivits på många sätt: Positano är staden vars trappor bär en ända upp till himlen – staden som är "trappornas drottning". Staden Sorrento ligger på en platå högt över havet med utsikt över Capri. Staden har en gammal historia och romarna använde orten som rekreationsort redan under antiken.
Läs mer >>

Capri

är Medelhavets mest kända ö och den har en lång historia. De romerska kejsarna Augustus och Tiberius bodde redan på ön runt Kristi födelse. Capri är känt för sin skönhet och många myter och många drömmar är sammankopplade till denna ö. På Capri bor ca 15.000 personer uppdelade på två kommuner, Capri och Anacapri.
Läs mer >>

Kalabrien

ligger längst söderut i Italien, ett landskap som inte är så mycket bebyggt och som har bevarat mycket av en gammaldags charm. Här finns små bergsbyar där tiden tycks stått stilla, här finns höga berg och många fina kustorter. Flera av orterna har turisterna redan hittat, som Tropea och Reggio Calabria. Men denna del av Italien erbjuder så mycket mer. Det är här man kan hitta orörda stränder och genuina små byar.
Läs mer >>

Sicilien

Den charmiga turistorten Cefalù ligger på Siciliens norra kust, vid foten av berget La Rocca. Här bor 15.000 invånare under vinterhalvåret. Staden är omgiven av små fiskebyar, oexploaterade stränder och en omväxlande natur. Taormina är något av det vackraste Italien kan erbjuda där det ligger 200 meter över havet med en fantastisk utsikt över kusten och över vulkanen Etna. Taormina är en gammal stad som grundades redan på 300-talet f Kr.
Läs mer >>Amalfikusten ItalienAmalfikusten
STRÅLANDE VACKERT
Läs mer om alla orter ni kan resa till på Amalfikusten.
Capri ItalienCapri
MYTOMSPUNNEN Ö
Läs mer om hus och hotell ni kan bo i på undersköna Capri.
Kalabrien ItalienKalabrien
GENUINT OCH VACKERT
Charmiga Tropea och möjlighet att resa med båt till Lipariska öarna.
Sicilien ItalienSicilien
CHARMIGT OCH SOLIGT
Genuina byar, stränder, berg och vulkaner, här finns något för alla.
Övriga orter ItalienÖvriga orter
VENEDIG, TERRACINA, PONZA M.FL.
Maila oss för mer information:
boka@lafamiglia.se

Kontakta La Famiglia

Epost:
boka@lafamiglia.se
kontakt-info

Nöjda kunder
hos La Famiglia

Läs om vad tidigare kunder tycker:
Läs mer >>

kontakt-info

Boka flyg och hyrbil

På denna sida kan du få lite tips om flyg och hyrbilar. Du kan även söka flyg hos våra annonsörer. Vill du ha mer hjälp, kontakta oss gärna. Vi bokar ej flyg/hyrbil.
Boka flyg och hyrbil här


Reseguider

Diverse

Planera din bilfärd i Italien
Medeltemperaturer i Italien
Karta över Italien


Bokmärk sidan

Reseguider till Italien

• Guide till Florens
• Guide till Rom
• Guide till Toscana
• Guide till Cinque Terre
• Guide till Piemonte
• Guide till Sicilien
• Guide till Sardinien
• Guide till Italien
Vi reserverar oss för eventuella text- och tryckfel.
Hemsida från webkonsult.se