Startsidan | Cinque Terre <- Gå tillbaka till
Skriv ut >>

Semestra i Riomaggiore, boka boende i Cinque Terre, Italien

Riomaggiore - Riorooms

I Riomaggiore (som är bilfritt) hyr son och far, Gian Battista och Ugolino Vivaldi, ut fyra lägenheter sedan drygt 20 år. Lägenheterna ligger alla mitt i byn, en på huvudgatan och tre nere i hamnen. Lägenheterna har delvis en äldre standard, även i kök och badrum.

PRIMA SOLUZIONE är en lägenhet för max. 4 personer. Ligger mitt i byn på huvudgatan, en våning upp. Utsikt över bygatan. Ej balkong. Ca 50 m2. Ett sovrum med en dubbelsäng (ej delbar), badrum med dusch, vardagsrum med köksdel och matbord. Här finns också två bäddsoffor som bäddas ut som två enkelsängar. Takfläkt finns, ej A/C. Ej heller wifi. Folkliv och musik hörs från gatan.

SECONDA SOLUZIONE är en lägenhet för max. 2 personer. Ligger i en gränd ovanför hamnen. Ligger på femte våningen med utsikt över havet. Ca 35 m2. Ett sovrum med dubbelsäng (ej delbar), litet kök (man kan sitta och äta här), ett litet badrum och liten veranda (man kan sitta och äta här) med några trappsteg upp till den stora terrassen med havsutsikt (utemöbler finns). A/C finns. Ej vardagsrum. Folkliv kan höras från terrassen. Få trappor om man kommer från bygatan. Många trappor om man kommer från hamnen.

TERZA SOLUZIONE är en lägenhet för max. 6 personer (en extrasäng kan ställas in i vardagsrummet eller i ett av sovrummen). Ligger i en gränd ovanför hamnen. Ligger på fjärde våningen med utsikt över havet. Ca 45 m2. Två sovrum; ett med dubbelsäng (ej delbar) och ett med två enkelsängar, vardagsrum med bäddsoffa för en person, kök med matbord och stolar och ett badrum med dusch/badkar. Terrass med bord och stolar och utsikt över havet. A/C finns i de två sovrummen. Folkliv hörs från hamnen. Få trappor om man kommer från bygatan. Många trappor om man kommer från hamnen.

QUARTA SOLUZIONE är en lägenhet för max. 5 personer. Ligger i en gränd ovanför hamnen på tredje våningen. Utsikt över hamnen från två fönster. Ej balkong/terrass. Ca 35 m2. Ett sovrum med dubbelsäng (ej delbar), ett sovrum med en enkelsäng (ej fönster), vardagsrum med matbord och en bäddsoffa för två personer, kök och ett badrum med dusch. A/C finns. Folkliv hörs från hamnen.

Omgivningarna

Riomaggiore är den Cinque Terre by som ligger längst söder ut. Här är så vackert att många turistbyråer har Riomaggiore på framsidan av sina broschyrer. Riomaggiore kännetecknas av stora nivåskillnader. Det är dramatiskt och vackert. I Riomaggiore badar man antingen nere i hamnen eller till vänster om byn, där det finns en stenstrand med djupt vatten. Bil ska man inte ha för att semestra i Cinque Terre. Tåg och båt är bekvämt. Mellan byarna tar det bara ett par minuter med tåg. På gågatan finns affärer som säljer mat, kläder, souvenirer m.m. Mataffärer finns som under högsäsong har öppet 7 dar i veckan, från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Färskt bröd köper man hos bagaren eller i mataffären (bakom disk). Man kan även i mataffärer i Italien, be dem gör smörgåsar på plats genom att själv välja ut pålägget i charken. Här finns några butiker med god take-away mat med allt från pizzabitar till pasta! Apotek och bankomat finns i byn. Flera restauranger, barer och caféer finns i Riomaggiore. Vid tågstationen ligger Nationalsparkens informationscenter som säljer Cinque Terre-kort, guider, kläder (ej tågbiljetter) m.m.

Se bilder från Riomaggiore och Cinque Terre >>

 
Bilder från Manarola >>
Bilder från Levanto och Bonassola >>
Fina detaljer från Cinque Terre >>
Bilder från området utanför Cinque Terre >>
Bilder från vandringar >>
Bilder från Via dell'Amore >>
Bilder från Monterosso >>
Bilder från Corniglia >>
 


italien
italien

LÄS MER OM RUMMEN OCH LÄGENHETERNA HÄR NEDAN!

 
Fyra lägenheter med delvis äldre standard i kök och badrum. Två av lägenheterna ligger i samma hus (Seconda och Terza). Seconda ligger på plan 5 och Terza på plan 4. Dessa två lägenheter binds samman av en trappa på insidan av huset. Här finns ett blomsterarrangemang som ”separerar”. Varje lägenhet har separat ingång, dörr och lås.
Boka boende och boka hotell på Riomaggiore - Riorooms i Italien   PRIMA SOLUZIONE - Lägenhet för max. 4 personer.
Ligger mitt i byn på huvudgatan, en våning upp. Utsikt över bygatan. Ej balkong/terass. Ca 50 m2. Ett sovrum med en dubbelsäng (ej delbar), badrum med dusch, vardagsrum med köksdel och matbord. Här finns också två bäddsoffor som bäddas ut som två enkelsängar. Takfläkt finns, ej A/C. Ej heller wifi. Folkliv och musik hörs från gatan.
Se interiörbilder
Boka boende och boka hotell på Riomaggiore - Riorooms i Italien   SECONDA SOLUZIONE - Lägenhet för max. 2 personer.
Ligger i en gränd ovanför hamnen. Ligger på femte våningen med utsikt över havet. Ca 35 m2. Ett sovrum med dubbelsäng (ej delbar), litet kök (man kan sitta och äta här), ett litet badrum och liten veranda (man kan sitta och äta här) med några trappsteg upp till den stora terrassen med havsutsikt (utemöbler finns). A/C finns. Ej vardagsrum. Folkliv kan höras från terrassen. Få trappor om man kommer från bygatan. Många trappor om man kommer från hamnen.
Se interiörbilder
Boka boende och boka hotell på Riomaggiore - Riorooms i Italien   TERZA SOLUZIONE - Lägenhet för max. 6 personer.
En extrasäng kan ställas in i vardagsrummet eller i ett av sovrummen. Ligger i en gränd ovanför hamnen. Ligger på fjärde våningen med utsikt över havet. Ca 45 m2. Två sovrum; ett med dubbelsäng (ej delbar) och ett med två enkelsängar, vardagsrum med bäddsoffa för en person, kök med matbord och stolar och ett badrum med dusch/badkar. Terrass med bord och stolar och utsikt över havet. A/C finns i de två sovrummen. Folkliv hörs från hamnen. Få trappor om man kommer från bygatan. Många trappor om man kommer från hamnen.
Se interiörbilder
Boka boende och boka hotell på Riomaggiore - Riorooms i Italien   QUARTA SOLUZIONE - Lägenhet för max. 5 personer.
Ligger i en gränd ovanför hamnen, på tredje våningen. Utsikt över hamnen från två fönster. Ej balkong/terrass. Ca 35 m2. Ett sovrum med dubbelsäng (ej delbar), ett sovrum med en enkelsäng (ej fönster), vardagsrum med matbord och en bäddsoffa för två personer, kök och ett badrum med dusch. A/C finns. Folkliv hörs från hamnen.
Se interiörbilder

Priser

 Överst på sidan

Prislista - Riomaggiore - Riorooms

Rum/Lägenhet Period Antal personer Pris/Rum el. Lägenhet
PRIMA SOLUZIONE - Lägenhet för max. 4 personer. Hela året 2+2 80-110 euro/natt
SECONDA SOLUZIONE - Lägenhet för max. 2 personer. Hela året 2 60-70 euro/natt
TERZA SOLUZIONE - Lägenhet för max. 6 personer. Hela året 4+2 110-130 euro/natt
QUARTA SOLUZIONE - Lägenhet för max. 5 personer. Hela året 3+2 90-115 euro/natt

VIKTIG INFORMATION

VAD INGÅR: Slutstädning och linne.
VAD INGÅR INTE: Frukost.
ÖVRIG INFORMATION:
Minst 2 nätters vistelse. A/C finns förutom i Prima Soluzione som har fläkt. Wifi: nej. Rökning och djur tillåtna.
Kontakta La Famiglia

Epost:
boka@lafamiglia.se
kontakt-info

Nöjda kunder
hos La Famiglia

Läs om vad tidigare kunder tycker:
Läs mer >>

kontakt-info

FLYG OCH TÅG

Närmaste flygplats är Pisa och Genova. Från Pisa till Cinque Terre är det 1,5 tim. med tåg.
Läs mer om flyg här
Sök efter tågtider här

Tidigare Kunder

Vad säger tidigare kunder om Riorooms?

Avstånd

• Pisa 9 mil.
• Genova 12 mil.
• Florens 16 mil.
• Rom 44 mil.


Reseguider

Diverse

Cinque Terre-guide
Klicka dig runt i Cinque Terre
Medeltemperaturer i Italien
Karta över Italien
Karta över Riomaggiore
Sök tågtider här
www.cinqueterre.se
Outlet
Båtutflykter


Bokmärk sidan

Reseguider till Italien

• Guide till Florens
• Guide till Rom
• Guide till Toscana
• Guide till Cinque Terre
• Guide till Piemonte
• Guide till Sicilien
• Guide till Sardinien
• Guide till Italien
Vi reserverar oss för eventuella text- och tryckfel.
Hemsida från webkonsult.se