Startsidan | Cinque Terre <- Gå tillbaka till
Skriv ut >>

Manarola - da Paulin, boka boende i Cinque Terre, boka hotell, Italien

Manarola - da Paulin

Manarola är den nästminsta Cinque Terre byn (efter Corniglia) och ligger nästsöder ut (mellan Corniglia och Riomaggiore). Byn är bilfri, liten och väldig charmig. Den lilla hamnen är trivsam, både på dagen och kvällen. Hamnen är så liten att fiskebåtarna dras upp varje kväll med rep ur havet och ”parkeras” under natten i en lång rad på huvudgatan. Detta ser man ingen annanstans! Här i Manarola hyr familjen da Paulin ut två rum och tre lägenheter.

Ni bor i fräscha rum/lägenheter mitt i byn. På huvudgatan finns fem restauranger (varav två med 10 % rabatt för boende hos da Paulin), tre caféer, två mataffärer, tre take-away, souvenirbutiker m.m. Frukost kan man inta på café på huvudgatan.

Nere i den lilla hamnen kan man bada. Det finns en ”cementbrygga” ni kan kliva i från men det finns ingen iordningsställd badplats i vanlig mening utan man badar från klippor. Vill ni bada från sandstrand, tar ni tåget till t.ex Monterosso (tar ca 10 min. med tåg som går minst en ggn/timme). Man kan även ta tåget till Bonassola som har en bra sandstrand. I Riomaggiore och Vernazza är det fina klippbad. I Riomaggiore finns även en stenstrand. Tågen mellan Cinque Terre byarna går även sent på kvällen. Ni kan utan problem äta frukost i Corniglia, lunch i Vernazza och kanske avsluta kvällen med en middag i Monterosso. Mellan Cinque Terre byarna kan man också vandra längst iordningsställda leder eller så tar man tåget mellan byarna. Extra spektakulärt är att ta en promenad från Manarola till Riomaggiore. Vägen är platt och slingrar sig längst med havet och utsikten är helt fantastisk. Detta promenadstråk kallas för ”Via dell’Amore”!

Se bilder från Manarola >>

 
Bilder från vandringar >>
Bilder från Via dell'Amore >>
Bilder från Monterosso >>
Bilder från Corniglia >>
 

Omgivningarna

Denna del av den italienska kusten heter Riviera di Levante och här ligger från söder räknat de fem Cinque Terre byarna; Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza och Monterosso. Byarna är omgivna av berg, med de för detta område så speciella terrasser, som byggts upp för hand under århundraden för att ge möjligheter till odling. Dessa odlingar omgärdas av små murar och tillsammans bildar murarna kilometerlånga slingrande avgränsningar.

Huvudsakligen odlas vin och oliver. Fram till 1950-60 tal var dessa odlingar många familjers enda inkomstkälla. Det mesta kända vinet är " sciacchetrà" och det vita Cinque Terre vinet. Omtalat är även deras citronlikör. Manarola ligger längst med bäcken "Groppo" som går under huvudgatan. Byn är ev. den äldsta av Cinque Terre byarna (1300-tal). Den lokala dialekten heter ”manarolese” och skiljer sig från dialekten i närliggande områden.

Byns namn bland lokalborna är: Manaea. Namnet Manarola kommer antagligen från latinets ”Magna rota”. På lokal dialekt ändrades sedan detta till ”Magna roea”, vilket betyder ”det stora kvarnhjulet”. Besök gärna i kyrkan S.Lorenzo, byggd i gotisk ligurisk stil (år 1338). Promenera upp till toppen och njut av utsikten över Cinque Terres kust.

Från Manarola tar det en knapp timme att vandra upp till byn Volastra (2 km.), rekommenderas. Finns bussar upp till Groppos småbyar för att besöka vinproducenter.

 
Bilder från Vernazza >>
Bilder från Riomaggiore >>
Bilder från Levanto och Bonassola >>
Fina detaljer från Cinque Terre >>
Bilder från området utanför Cinque Terre >>
 


italien
italien
 

Rum och lägenheter

Boka boende och boka hotell på Manarola - da Paulin i Italien   Dubbelrum med badrum
Tre nyrenoverade och fina rum som ligger på huvudgatan. De ligger en trappa upp i samma hus och på samma plan som receptionen. De har A/C, gratis wifi, liten kyl, vattenkokare, hårtork, TV, kassaskåp och privata badrum. Rum Perla har en egen privat balkong med bord, stolar och solbädd (dubbelsängen ej delbar). De andra två rummen (Giada och Corallo) har tillgång till en liten terass med möbler (Giadas säng går att bäddas som två enkelsängar, ej Corallos). Vid receptionen finns ett gemensamt "läsrum" med böcker och informationsmaterial om Cinque Terre. Här finns också en liten trädgård. Manarola är bilfritt Dock kan det finnas viss trafik för leverans av varor, bagage etc. Detta märks framför allt utanför rummen, ej lägenheterna.
Se interiörbilder
Lägenheter: Tre lägenheter som ligger 200 -300 m. från receptionen (trappor upp till husen). Rosa di Mare och Acqua Marina har samma ingång från gatan, Conchiglia ligger precis i närheten. Alla tre ligger på plan 1. Trappor upp till lägenheterna. Wifi, fläkt, hårfön, TV och kassaskåp finns.
Boka boende och boka hotell på Manarola - da Paulin i Italien   Lägenhet Rosa Di Mare
2-6 personer. Sovrum med dubbelsäng (delbar), vardagsrum med matbord med plats för 6 personer och bäddsoffa för två (bäddas ut som två separata sängar), snygg, modern kökshörna (ligger mellan hallen och vardagsrummet) med tvättmaskin (ej diskmaskin) och badrum med dusch. Balkong från vardagsrummet med havsutsikt och litet bord och två stolar. Möjligt att öppna upp ytterligare ett sovrum med badrum (dusch) och plats för ytterligare två personer (sängen ej delbar). Havsutsikt från vardagsrummet och de två sovrummen. Internet, TV, hårfön, fläkt, kassaskåp och strykjärn finns. Sängarna har måtten 200 x 160 cm.
Se interiörbilder
Boka boende och boka hotell på Manarola - da Paulin i Italien   Lägenhet Conchiglia
2-4 personer. Sovrum med dubbelsäng (200 x 160 cm., ej delbar), vardagsrum med bäddsoffa för två (ej delbar) och kökshörna, badrum med dusch. Liten terrass vid entrèn med utsikt över byn. Havsutsikt från sovrummet. Internet, TV, fläkt, strykjärn och kassaskåp finns.
Se interiörbilder
Boka boende och boka hotell på Manarola - da Paulin i Italien   Lägenhet Acqua Marina
2 personer (+ en extrasäng möjlig). Sovrumdel med dubbelsäng (ej delbar), vardagsrumdel med kökshörna och badrum med dusch. Utsikt över havet och byn. Internet, TV, hårfön, fläkt, kassaskåp och strykjärn finns.
OBS! enrumslägenhet.
Se interiörbilder

Priser

 Överst på sidan

Prislista - Manarola - da Paulin

Rum/Lägenhet Period Antal personer Pris/Rum el. Lägenhet
Dubbelrum med badrum Hela året 2 80 - 110 euro/natt
Lägenhet Rosa Di Mare Hela året 2 600 - 900 euro/vecka
(85-155 euro/natt)
Lägenhet Conchiglia Hela året 2 480 - 700 euro/vecka
(80 - 115 euro/natt)
Lägenhet Acqua Marina Hela året 2 500 - 680 euro/vecka
(80 - 115 euro/natt)

VIKTIG INFORMATION

VAD INGÅR: Linne. Städning: ingår vid hyra av rum. Vid hyra av lägenheter varierar det beroende på vistelsen längd.
VAD INGÅR INTE: Frukost.
ÖVRIG INFORMATION:
Rummen: extrasäng möjlig.
Wifi: ja. A/C på rummen. Fläkt i lägenheterna.
Kontakta La Famiglia

Epost:
boka@lafamiglia.se
kontakt-info

Nöjda kunder
hos La Famiglia

Läs om vad tidigare kunder tycker:
Läs mer >>

kontakt-info

FLYG OCH TÅG

Närmaste flygplats är Pisa och Genova. Ryanair flyger till Pisa från Göteborg och Skavsta/Nyköping. Landar ni på kvällen, är det inte säkert man hinner med tåget till Cinque Terre. Vi kan boka första natten i Pisa. Från Pisa till Cinque Terre är det 1,5 tim. med tåg.
Boka flyg här
Sök efter tågtider här

Tidigare Kunder

Vad säger tidigare kunder om da Paulin?

Avstånd

• Pisa 9 mil.
• Genova 12 mil.
• Florens 16 mil.
• Bergamo 26 mil.
• Rom 44 mil.


Reseguider

Diverse

Cinque Terre-guide
Klicka dig runt i Cinque Terre
Medeltemperaturer i Italien
Karta över Italien
Karta över Vernazza
Sök tågtider här
www.cinqueterre.se
Outlet
Båtutflykter


Bokmärk sidan

Reseguider till Italien

• Guide till Florens
• Guide till Rom
• Guide till Toscana
• Guide till Cinque Terre
• Guide till Piemonte
• Guide till Sicilien
• Guide till Sardinien
• Guide till Italien
Vi reserverar oss för eventuella text- och tryckfel.
Hemsida från webkonsult.se