<< Tillbaka

Tidigare gäster har sagt...

"Vi fick tipset av AnnaMaria att äta på Belaforte nere till vänster i hamnen och där togs vi emot av en sjungande glad servitör som servade oss på bästa sätt och vi åt fantastiska skaldjur och drack Cheo, det lokala vita vinet som var jättegott. Avslutningsvis åt vi deras hemgjorda tiramisu som var formidabel! bästa vi åt (provade sen på två ställen till, inte alls lika goda där!) andra kvällen åt vi på trattoria ala capitane, ert tips från guiden, nere på piazzan och det behövdes reservera bord där, men maten var jättegod. åt ravioli med havskräftor och det bara smälte i munnen.... och anjovisförrätten var jättegod!"


"Boendet i Vernazza var också jättefint, det kändes som hotell. Fräscht och fint. Nästan för mycket, man behöver ju inte byta handdukar varje dag när vi bara är där två nätter. Både Anna Maria och hennes dotter var mycket tillmötesgående och trevliga. Lite synd att man inte hade tillgång till något litet köksaktigt för att äta frukost. Jättefint på caféet över gatan men det blir rätt dyrt när man måste äta alla mål ute. Cinque terre vill vi också gärna komma tillbaka till, att vandra uppe i bergen var en fantastisk upplevelse."


"Nu är vi hemma igen, vi har haft en underbar vecka med vandringar, lite bad fantastisk mat mm. Funderade perfekt i Vernazza - fint rent trevligt mottagande."


"Jag har haft det kanon, vi är så nöjda med allt. Efter att ha gått igenom alla olika byar kände vi att vi valt rätt by, helt klart. Vernazza hade mest att erbjuda. Och lägenheten var perfekt, så snygg och bra."


"Vi hade det väldigt bra. Vi är mycket nöjda med boendet i Vernazza och upplevelsen som helhet. Ett stort Tack och hälsa Annamaria"


"Boendet fungerade väldigt bra – helt klart värt pengarna!"


"Vi hade det fantastiskt bra. Första dagen vandrade vi från Vernazza till Corniglia. Gick jättebra fast vi blev avrådda av en del med tanke på vår 2-åring, men hon gick halva vägen själv och åkte sedan på ryggen. Andra dagen tog vi tåget till Riomaggiore och vandrade till Corniglia. Vi tog god tid på oss att upptäcka varje by. Tredje dagen tillbringade vi på stränderna i Vernazza och Monterosso. Då var det riktigt varmt och härligt. En perfekt semester för oss med lagom blandning av aktivitet och vila och härligt att få slippa alla hotellkomplex. Rummet hos Anna-Maria var jättefint. Härligt med så fräscht badrum. Vi kommer tillbaka, men då blir det en lägenhet så vi själva kan svänga till lite god mat för råvarorna i affärerna var det inget fel på."


"Vi hade det fantastiskt bra där nere fick verkligen en fin helg med strålande sol och varma dagar, härligt att kunna bada i slutet av oktober. Var även uppe i bergen och vandrade och hade vandringsstigarna i stort sett för oss själva. Även mycket nöjda med AnnaMarias lägenhet, Vernazza och Cinque Terre var över förväntan, vi kommer garanterat åka tillbaka!"


"Ja MER än bra. Boendet och värdparet var toppen. För att ej nämna vyn från 600 m."


"Jättebra! Trevligt bemötande och mkt fina rum. Bättr än Manorola som vi var i förra året.Sprider vidare!"


"Det har varit jättebra, och en fantastiskt fin lägenhet!! Allt var kononbra!!! Det vart ju lite åskoväder någon dag, men snabbt övergående. I övrigt underbart väder. Det blev flera vandringar, varav två runt 5 timmar. Sedan möjligheten att kunna laga mat är suveränt, och framförallt kunna ordna egen frukost, och fixa till medhavd lunch. Slutar som jag började....Lägenheten ett utmärkt sätt att bo (tycker vi), och verkligen vacker stilmässigt och utförandemässigt."


"Jotack, jag och kompisen bodde hos Annamaria i Vernazza i 7 nätter och trivdes förträffligt. Skönt att hennes hus ligger en liten bit från hamnen, ; man slipper de värsta turist"attackerna" och livet känns lite mer "vanligt". Annamaria själv är en härlig, generös person som det var en fröjd att ha att göra med. Hennes mamma också, för den delen. Rummet var mycket bra och vi blev omseddda på bästa sätt."


"Det var en fantastisk resa. Allt klaffade perfekt. Vi träffade Mamman när vi kom på eftermiddagen och sedan även Anna Maria ett par dar senare. Det var en mycket fin lägenhet, helt nygjord och vi var nog nästan de första som bodde där. Allt var mycket fräscht och snyggt designat i modern Italiensk stil. Alltså en klar 5 på en 5 gradig skala. Kunde inte bli bättre!"


"ja det har varit toppen och rummet kunde inte ha varit bättre, lätt att prata med folk och de är hjälpsamma och väldigt trevliga det var inte svårt med tågen heller såvi är supernöjda tack."


"Anna-Maria och Mama tog emot oss väl! Jag håller med dig, Vernazza var finast. Bröderna på gatan fixade mitt morgonkaffe och gav oss goda middagar. Den finaste turen gjorde vi nog när vi gick rakt uppåt förbi kyrkogården och vidare mot San Bernardo o San Bernadino. Då slapp man ju både tåget och alla andra turister."


"Tack, vi har haft det underbart. Cinque terre var fantastikst och vi är jättenöjda med boendet."


"Vi var helnöjda med Vernazza och boendet hos Anna-Maria (och hennes mamma), vi skall verkligen rekommendera det till vänner och bekanta. Rent och fräscht med städning dagligen, och ett otroligt personligt bemötande. I övrigt är ju Cinque Terre helt fantastiskt vackert och Vernazza ÄR mysigast på många sätt, tycker vi, det bara är så. Så genuint och "lagom" av allt, ändå inte förstört av turismen, trots alla turister! Hoppas det förblir så."


"Jo verkligen att vi haft det bra, en fantastisk upplevelse. Boendet var jättebra, finns inget att klaga på. Vi har vandrat i stort sett hela tiden, för att på kvällskvisten kunna komma "hem" och ta det lugnt någon timma, för att sedan kunna sätta sig och njuta av en matbit. En klar favorit by för oss blev Corniglia, kanske mest för att den var minst exploaterad, och därför lugn och skön. Vill passa på och tacka för din hjälp !"


"Vernazza var trevligt, rummet var prydligt och välstädat och Anna-Maria och hennes gamla mor var mycket trevliga. Den enda invändningen är att vi saknade air-condition i rummet. Det var varmt i luften även på natten och att sova med öppet fönster hjälpte inte mycket mot värmen. Takfläkten gjorde inte så mycket nytta. Vi rekommenderar ändå gärna boendet till andra. Med AC skulle det vara en fullträff."


"SUPERBRA!!!
Vilket härligt ställe och vilken härlig miljö! Rummet var mycket över förväntan. Vi hade egen balkong där vi satt och läste och myste. Vi är jättenöjda! Tåg till Cinque Terre med 5 dagars kombinerad vandring, matupplevelser och avslappning. Avslutning i Milano och sedan hemfärd med flyg från Bergamo. Tack så mycket för hjälpen med bokning av rum. Vi kommer rekommendera detta ställe till många!!"


"Vi har haft det bra. Underbara byar,vackra stigar, god mat och fantastiska viner. Boendet fick fullt godkänt av mina reskamrater. Jag saknar ljudet av den brusande bäcken utanför. Återkommer gärna vid ett senare tillfälle."


"Mycket bra! Trevligt boende, rent och snyggt. Trevligt bemötande både från AnnaMaria och hennes mor. Konditoriet tvärs över gatan hade inte bara god frukost utan också goda efterrätter med mera. Vandringen över förväntan, speciellt runt Vernazza där vi bodde."


"JO nu är vi hemma. Vi stannade flera nätter i Vernazza. Annamaria hade en bekant som vi kunde hyra av. Vi är mycket nöjda, bokning, rum och allt utföll till stor belåtenhet. Från början hade vi tänkt förflytta oss efter de 1:a 2 nätterna men trivdes så bra och insåg att Vernazza var en utmärkt "bas" för våra vandringar. Det blev 4 heldagar med vandringar på många av "tracksen", många höjdmeter oxå. Er och Annamarias insats underlättade stort vår ferie, inte minst att det gick så bra att prata engelska med henne. "


" Vi hade en jättebra resa. Boendet var toppen. Jättefräscha rum och badrum. Damen som hyrde ut var jättegullig och hjälpsam så vi är mycket nöjda. Det enda som vi hade önskat var AC men det gick bra med fläkt också! "


" Vi har nu varit hemma en dryg vecka och kan se tillbaka på en fantastiskt trevlig resa. Vi är mycket nöjda med resmålet och Vernazza är en charmig, liten by. Rummet var fräscht och smakfullt inrett med härligt duschrum och värdinnan mycket trevlig. Åker gärna dit igen. Vandringen mellan byarna var en skön upplevelse, som vi kommer att rekommendera våra bekanta. Vi hade planerat att resa till ön Elba, men det visade sig att båtturen mellan Livorno och Elba ej var igång, trots att det gavs tips i vår Toscana-bok. Istället valde vi att ta tåget, via Livorno där vi övernattade, till Cecina, där vi också fick ett mysigt rum med havet utanför fönstret, toppenhärligt. Därefter Milano, där vi övernattade och upplevde en trevlig kväll. "


" När vi kom traskande från tåget i Vernassa med väskor och allt, sökande efter rätt hus, kom en äldre dam fram och frågade om vi var svenskarna som skulle bo hos Annamaria. Det var Annamarias svärmor. Fantastiskt trevligt med ett sådant bemötande.Det enda Annamaria inte kunde fixa var förlängning av vistelsen. Det försökte vi få eftersom "5terre" var ändå trevligare än vi föreställt oss, och då hade vi ändå stora förväntningar. STORT TACK ! "


" Vi hade underbara dagar i Vernazza. En fin liten by med många möjligheter till fina semesterdagar. Vårt boende var perfekt, så rent och fint får man leta efter, ett varmt bemötande av Annemaria, vi hde kunnat stanna några dagar till. Vi var två gånger och åt på Annemarias fabror´s restaurang, den rekommenderar vi , mycket god service, vilket vi inte kan säga om två andra. Sen får vi inte glömma att rekommendrea restaurang Pirat, ligger alldeles intil bommen till Vernazza, två härliga tvillingar driver den och frukosten glömmer vi inte i första taget. Vi rekommenderar varmt Annemaries rum och vill gärna komma tillbaka. "


"Vi är väldigt nöjda med vårt boende i Vernazza det var över förväntan. "


"Vi var mycket nöjda med rummet vi hyrde i Vernazza! Det var rent och fräscht och värdinnan var jättetrevlig. Vi hade gärna stannat längre. Vernazza var en väldigt charmig by."


"Vi hade det helt underbart i Cinque Terre. Boendet hos Anna-Maria i Vernazza var kanon. Det första rummet med delad toalett och balkong var bäst."


"Rummet i Vernazzza var väldigt fint, och det Sicilianska bageriet i närheten mycket bra."


"Och vi insåg mycket snart att Vernazza var bästa valet att bo i under vår vecka i Cinque Terra. Och inte bara Vernazza utan vårt boende och vår värd Annamaria gjorde att vår vecka blev en semestervecka som vi alltid kommer att minnas mycket positivt."


"Tack för din förmedling till Anna Maria som är en härlig tjej. Vi hade några underbara dagar i ett fantastiskt landskap! Tack för det! "


"Ja, nu har vi kommit hem efter en fantastisk vecka i Cinque Terre. Allt har fungerat bra. Annamaria var på plats när vi kom på lördagen vid 8-tiden på kvällen och gav oss nycklarna. Vårt rum var mycket bra, rent och fräscht och lagom stort. Men dagarna var varma, 20 - 28 grader, så vi har vandrat till alla 5 byarna samt till Levanto och njutit av den storslagna utsikten. Vi konstaterade också att Vernazza var den vackraste och bästa av byarna. Annamaria var mycket trevlig och gav oss många goda tips inför våra vandringar. "


"Vi har nu varit hemma en vecka och kan inte sluta tala om hur fantastiskt det var i Vernazza. Boendet var fräscht och bra, välstädat och en jättetrevlig värdinna, Anna-Maria. Vi åt goda frukostar hos de sicilianska grabbarna mittemot. På kvällarna åt vi fisk och skaldjur på de olika restaurangerna i Vernazza. Den bästa var Il Capitano, där åt vi två gånger, det var lika bra bägge gångerna. Annars åt vi på tre andra ställen. Dels "Pizzerian" snett över gatan från Il Capitano. Det var mycket snack och lite verkstad från krögaren där, bra mat men dålig och slarvig service. Tvärs över torget åt vi också, lite mer traditionell internationell restaurangkänsla både beträffande maten och servicen. Annars åt vi mycket bra på gatan ner till torget, strax efter ITcafeet/baren, på höger sida ligger en liten restaurang. En fantastisk pressad bläckfisk i citron till förrätt var höjdaren där. Vackra vandringar mellan Vernazza och de andra byarna, både utefter kusten och upp via bergen. En enda tjurig person mötte vi, det var en av busschafförerna mellan betalparkeringen och byn. Vi trodde att bussen ingick i betalparkeringen men han idiotförklarade mig, och jag honom pga hans attityd. Annars bara positiva minnen och upplevelser. Vi bokar gärna en resa dit igen genom er. Vernazza med omgivningar har fastnat i våra hjärtan."


"Rummen var utmärkta och värdfolket vänliga. Resan överträffade med råge förväntningarna. Vackert, varmt väder och trevlig atmosfär i orterna. Vernazzas strand passade barnfamiljen utmärkt för bad efter vandringarna. Med lämpliga pauser klarade 5-åringen både stigen till Monterosso och vägen vägen till San Bernhardino. "


"Vi hade en helt underbar semester i Cinque Terre. Boendet var till full belåtenhet, mycket fräscht."


"Vi är väldigt nöjda med vår resa till Cinque Terre! Vårt boende hos Anna-Maria i Vernazza var över all förväntan. Det var väldigt mysigt med den porlande bäcken utanför. Vi kan verkligen rekommendera andra att åka till det här området"


"Vi är mycket nöjda med vår resa till Cinque Terre. Av dessa fem fantastiska byar tyckte vi bäst om Vernazza, där vi bodde hos vänliga och tillmötesgående Annamaria. Rummet var smakfullt inrett med ett vackert mosaikbelagt golv och ett fräscht modernt badrum. Rena handdukar, städning och bäddning varje dag överträffade våra förväntningar. Nedanför vårt fönster rann en liten bäck med ett "livligt" djurliv. Här bodde bl.a en anka tillsammans med några gräsänder. Ett pittoreskt inslag som tjänade som väckarklocka på morgonen. Vi rekommenderar Annamarias tips på vandringslederna Santuari och från Levanto till Punta Mesco. Mycket vackra sträckor i storslagen natur. Fråga gärna Annamaria efter hennes katalog över vandringsleder. Vi vill gärna återvända!"


"Det tar ett tag att vänja sig vid temperaturen när man kommer hem. Våra dagar i Vernazza har varit underbara. Vi har vandrat mycket inte bara efter kusten utan även innåt land. Bra , trevligt och svalt rum. Servitörerna på Vernazzarestaurangerna var mycket bättre än sitt ryckte inte minst innan Sverige-Italienmatchen, de var också vältigt bra på att ta betalt men vi har att njutit av god mat och gott vin, det får bli falukorv någon vintervecka istället."


"Vi hade underbara dagar i Cinque Terre. Lite svalt men bara bra vid vandring mellan byarna. Fina vandringsleder, inte speciellt svåra. Mycket trevliga byar, ganska genuina fortfarande, trevliga restauranger speciellt Vernazza tycker vi."


"Bra boende, trevliga rum och mycket trevligt bemötande."


"Vi bodde hos AnnaMaria i Vernazza och det var ett mycket bra boende och ett trevligt bemötande."


"Vi hade en fantastisk semester i Cinque terre. Boendet hos Anna maria var helt ok.
Alla byarna var väldigt charmiga och det var superbra att det gick sa lätt att ta sig mellan dem med tåget eller båten. Vi akte en hel del till Monterosso, pga stranden & det större utbudet vad gällde restauranger. Vi ska definitivt åka till Cinque Terre igen, vi har sällan sett en sa vacker och dramatisk kust förut."


"Boendet hos Anna-Maria i Vernazza var över förväntan dvs mycket bra. Trevligt bemötande! Det var mycket fräscht och hon bytte ofta handdukar tex. Att vårt rum hade en liten balkong också blev pricken över i:et. Det var nära ner till byns centrum men ändå i utkanten och utan störande ljud nattetid. Vi gjorde dagliga vandringar och kunde ju gå olika leder varje gång. Vi provade också på nystartad ridning upp i bergen och det gick bra trots att vi inte hade någon ridutrustning med oss. Man fick t ex låna hjälm. Vi deltog i en byfest i bergen och hittade även en jazz- och blueskonsert utomhus i närliggande stad dit det var lätt att ta sig med tåg. Jag och min kompis är mycket nöjda och kan rekommendera detta till våra vänner."


"Vi tyckte att det var helt underbart i Cinque Terre och i synnerhet i Vernazza. Rummet hos Anna-Maria var jättebra, svalt, tyst och rent och det delade badrummet var lyxigt med våra mått mätt."


"Det var rent och snyggt med ett lugnt läge. Parkeringen är ett problem, rekommenderar att man kommer med tåg till orten. Man åker absolut till Cinque Terre för att vandra - det är då man får se de fantastiska vyerna. Vandringen mellan Vernazza och Monterosso kan man säga är lite tuffare än medel, från Riomaggiore och till Vernazza stämde era tider och "graderingen" bra. I mycket större utsträckning än vad vi har märkt på andra orter krävdes bordsbeställning på restaurangerna! Er kommentar att vissa av servitörerna skulle behöva gå en charmkurs stämmer."


"Mest tyckte vi om Vernazza, där ska vi bo nästa gång, vid torget..."


"Där tyckte vi nog även att den bästa restaurangen fanns. Torget är något alldeles speciellt."


"...ack så vackert!"


"Cinque Terre kommer vi säkerligen att återkomma till och vi kommer även rekommendera andra att åka dit."


"Fina dagar i Cinque Terre. Omväxlande promenader, tågresor, båtresor och bad på olika ställen. Vi hittade flera små egna badställen. De olika byarna hade alla sin charm."


"...hoppas vi får möjlighet att återvända till Cinque Terre"


"Allt fungerade väl och Cinque Terre var fantastiskt. Vi parkerade bilen i Monterosso precis som Ni rekommenderade och det var jättebra."


"Vernazza blev favoritstället, kanske inte helt oväntat."


"Familjen vi hyrde av var, som Du sa, mycket trevliga och tillmötesgående."


"Vill bara tala om att vi vara mycket nöjda med boendet hos Anna-Maria. Det var rent och fräscht och läget lugnt och bra. Och Anna-Maria var hjälpsam och trevlig."


"Vi har varit i Vernazza tidigare, men aldrig bott där förut. Hädanefter kommer vi alltid att bo där när vi besöker Ligurien, vilket vi gör ganska ofta. Vernazza har allt! Det viktigaste är förstås lugnet. Och maten. Alla resturangerna vid torget höll god standard och även en del av de andra. Torget gör att det finns lite uteliv. Och vandrings-lederna hjälpte oss att inte helt tappa formen. Och båtarna tog oss till Portovenere och andra mysiga ställen."


"Vi är mycket nöjda med vår vistelse i Vernazza. Det var lätt att hitta, tack vare vägbeskrivningen från er. Vi parkerade bilen i Monterosso och tog tåget den sista biten, det gick utmärkt. Nära till de trevliga restaurangerna på piazzan, där vi åt våra middagar. Vi testade oss igenom menyerna och blev mätta och belåtna. Många goda viner från trakten hann vi prova också.Vi är mycket nöjda och kommer med all säkerhet att återvända och njuta en gång till."


"Vårt rum hos Anna-Maria var jättefräscht och vi bemöttes verkligen jättetrevligt på alla sätt och vis."


"Vernazza som ort var verkligen ett bra val. Litet och jättecharmigt samt att det var lätt att ta sig till andra ställen via tåg när den andan föll på (vi for flitigt inom Cinque Terre, men även till Sestri Levante och en dag till Florens). En av sakerna vi uppskattade mest var att det inte var någon privat strand i Vernazza där man måste hyra solstolar el likn för att få bada. Det var istället så opretantiöst och skönt att man fick sköta sig själv helt och hållet. Att det dessutom fanns sötvattensduschar både vid stranden och "piren" var mycket bra. På det hela taget är vi jättenöjda och det är nog mycket troligt att vi åker tillbaka förr eller senare! "


"Vi var otroligt nöjda med både hotellet (AnnaMaria)och Vernazza.Vi vandrade lite mellan byarna men värmen gjorde vandringarna korta.Istället så latade vi oss,läste och badade.Vernazza är en idyll som vi inte sett någon annanstans.Maten vi åt på kvällarna är den godaste och jämnaste kvalitetsmässigt sett(jag är kock).Fyllda musslor på resturangen nere vid hamnen är det godaste jag ätit någonsin."


"Vi har kommit hem från en underbar resa i Frankrike och Italien. Cinque Terra och Vernazza var verkligen en av höjdpunkterna, vilken underbart vacker plats !! Vi är mer än nöjda. Vi bodde mycket bra hos Anna-Maria, fräscht och fint. Vi kommer med all sannolikhet återvända dit....."


"Tack för välkomsthälsningen! Allt fungerade till belåtenhet, det blir säkert fler "5 terre" upp och ner. Området innehåller ju många platser som är värda att upptäcka eller besöka igen."
Vi reserverar oss för eventuella text- och tryckfel.
Hemsida från webkonsult.se