<< Tillbaka

Tidigare gäster har sagt...

"Vill bara säga att vi hade en underbar vecka på Sicilien. Barnen spenderade merparten av den vakna tiden i vattnet. Allt fungerade perfekt och verkligen trevligt att lära känna Giacco och Paola.
- Lyxigt med proffesionell guide som värd... och mycket musiksnack."


"Vi har haft det jättebra o de var så snälla! Jag lär återkomma till dig en vacker dag."


"Vi har haft det jättebra! Mycket nöjda med huset, läget och bemötandet."


"Vi har haft det jättebra. Det var ett mycket fint hus, allt funkade perfekt och Ros-Marie var väldigt hjälpsam."


"Flyg från Göteborg med Ryanair och med hyrd bil till Capo Zafferano, med tydliga vägbeskrivningar är en bra början. Väl på platsen visade Giacco och Rosmarie oss runt och informerade om husets faciliteter, badet, stranden och omgivningar med tågstation, livsmedel, bensinstation, trevliga byar mm. La Famiglias förslag till olika utflykter, en bra vägkarta med stadskartor inköpta på flygplatsen i Trapani och en guidebok över Sicilien underlättar vistelse och inspirerar till ytterligare utflykter. Dagsprogrammet började med morgonbad vid huset. Genom trapporna tar man sig ned till den steniga stranden med kristallklart vatten, badskor är ett måste! Det urgröpta kalkberget är ogästvänligt mot ”stadsfötter” men väl i vattnet är det bara skönt med blå himmel och vacker kust och dramatiska berg. Morgondusch i trädgården som man upplever som privat och sedan är det frukost som man intar under citronträdet och blommande hibiscus, mycket angenämt. Tiden går alldeles för fort när man har trevligt med gott kaffe, färskt bröd, frukt och sicilianska ostar. Nu gäller det att ge sig iväg, dagens program kan varieras i det oändliga efter lust och temperament. I omgivningar är byarna Aspra, S.Elia och Porticello ett måste med fin badstrand, små hamnar och vackra platser med torg och gränder där lokal befolkning sätter sin prägel och vi som turister känner oss välkomna. Värt att nämna är Porticello som med sin fiskehamn kan erbjuda färsk fisk direkt från båtarna. Båtarna kom in under vår vistelse vid tolvtiden men det kan variera beroende av väder. En upplevelse utanför vardagen ! Är man nyfiken på Palermos skatter och rika historia och tycker att bilkörning känns osäkert med mycket trafik och enkelriktningar, då är tåget från Bageria eller S.Flavia utmärkta alternativ. Man parkerar vid stationen och enkelt man tar sig in till Palermo. Segesta och Erice är också ett måste men varför inte bara ta en länsväg rakt in i landet, där trafiken är lugn, byarna många och vackra och inte minst landskapet är enastående vackert. Vi provade också på några matstället längs med vägen. Vi valde efter att omgivningar såg vackra ut och byggnaderna likaså. Lyckat! Tillbaka till huset på Capo Zafferano. Vi upplevde huset charmigt och bekvämt att vara i. Sovrum, badrum, kök, allt passade oss. Vi lagade några middagar, några luncher och naturligtvis inte att förglömma, frukost! Huset kändes svalt och det stora fönstret och dörrarna öppna mot trädgården, uppförstorade blicken och känsla av rymd. Inköpen gjordes i S.Elias mataffär 1.8 km från bostaden, vi hade bil med oss, så avståndet var inte något problem. Välsorterat med två manuella diskar och trevlig bemötande. Sist men inte minst glassen på Sicilien är extra god."


"Vi hade strålande sol tis – lör. Söndag började med litet regn men sedan klarnade det upp och fiskericeremonien i Porticello, San Elia, Capo Z kunde genomföras enligt plan vad jag kunde förstå. Vi sight-seeade och badade om vart annat.Erice, San Vito, Castellammare, Segesta, Palermo och i viss mån Bagheria besöktes.På plussidan hos mig finns landskapets brutala storslagenhet. Påminner mig om Teneriffa. Vattnet och stränderna får också plus. Vår värdinna var förtjusande och hjälpsam. Måndag var också fin runt Palermo, sämre västerut. På det stora hela en fin vecka.Tack för hjälpen! Vi återkommer nog senare."


"Vi har haft en fantastisk vecka på vackra Sicilien med behagligt solig väder. Värdinnan RoseMarie var mycket hjälpsam och rar. Huset var fint och välutrustat men kanske lite svårt att hitta till första gången."


"Ja, vi har haft det jättebra! Huset var väldigt fint, och både Rosemarie och Giacco var väldigt hjälpsamma och trevliga. Vi åker gärna tillbaka!"


"Vi har haft en härlig vecka på Sicilien och njöt av att bo i det trivsamma huset. Vår värdinna var otroligt hjälpsam och vänlig och körde oss till livsmedelsbutiken och visade runt i Portocello inklusive vinbutiken. Vi badade varje morgon (oktober)och åt sedan frukost i den fina trädgården."


"Fantastisk natur och sol varje dag. Åt frukost ute i solen. Trevlig värdfamilj som var lätta att ha att göra med."


"Vi har haft en fantastisk tid på sicilien,rest en vecka och fått se ett helt fantastiskt grönt och blommande sicilien i en temperatur som passar oss nordbor 22-27 gr i skuggan. Casa porticello blev över förväntan,vackert väder,sköna bad,god mat och trevliga människor överallt,vi märkte att den lilla italienska jag har lärt mig öppnar människorna på ett speciellt sätt (enbart positivt).
Vi är som sagt mer än nöjda med vår resa så vi återkommer säkert fler gånger."


"Nu är vi hemma efter en underbar vecka på Sicilien. Landskapet är helt betagnade."


"Denna tiden på året måste också vara den skönaste för oss nordbor. Ett klimat som den bästa högsommar i Sverige. Vi hade en morron med åska och lite regn under dagen, annars en klarblå himmel. Hela ön blommade, hibiskus, boganville och balsaminer med mera i olika färger och i övrigt var det mesta skönt grönt. Casa Porticello, ett underbart litet funkishus, jag blev så begeistrad, beläget på bergsluttningen ner mot havet. Trappa direkt ner till stranden och morgonbadet, perfekt för vuxna utan handikapp. Trädgården, med oliv och citronträden, helt underbar och en dröm för oss gräsklippartrötta människor. Har man hyrt en bil hela veckan som vi gjorde, är läget perfekt. Porticello med fiskmarknad, små butiker och många restauranger är så mysigt och nära inpå. Älskar man som jag Italiensk mat,fisk och skaldjur då har man verkligen kommit på rätt plats. "


"På trettio till fyrtio minuter når man fina badplayor om detta är vad man söker. "


"Cefalou, otroligt charmig, gammal liten stad med fint bad och den bästa glassbar vi någonsin besökt. "


"St Stefano di Camastra, att det kan finnas så mycket vacker keramik !! Man önskar att man hyrt en långtradare istället för Lancia Musa Oro. "


"Marsala, och resan dit, via Segesta med sin antika historia, genom alla vinodlingarna och ett helt annorlunda landskap än på norra ön, var också en skön upplevelse. Palermo med sin puls var spännade att köra bil i, jag klarade sprillans nya hyrbilen utan en skråma på hela veckan, borde gett mig medalj :-)) Till Sicilien kommer vi gärna och snart tillbaka. Har mycket kvar att utforska, östra och södra sidorna verkar också spännande. "


"Boendet låg fantastiskt fint till. Vi är mycket nöjda med det. Bokning via Famiglia inga problem heller utan fungerar mycket bra tycker jag. "


"Väldigt positivt var det fina bemötandet från Paola och Giacco och hans mor. Klipporna var ju cementhårda, men havet var ljuvligt. Och slaktaren och frutta e verdura var en stor behållning. Och service vid bokningar och frågor var mycket bra. "


"Ett speciellt tack till Giacco och hans mamma för att de ställde upp med kunnig info och hjälp med att hitta till de bästa äffärerna, kött-, bröd- o s v. Vi trivdes alldeles utmärkt med det personligt inredda huset och den underbara trädgården och de tidiga badstunderna på vår strand. Vi gjorde utflykter nästan varje dag till Agrigento, Segesta, Etna och flera andra platser, varför en hyrbil var en nödvändighet. Varmt och skönt hade vi också med 37-40 grader! Puh!! "


"Vi hade en härlig vecka i Porticello. Läget var fantastiskt och boendet och trädgården likaså. Helt otroligt attgå ner till stranden på morgondopp i det kristallklara vattnet och ha hela stranden för sig själv. Vi var antagligen de enda turisterna i omgivningen och det var otroligt! Vi bilade upp i bergen till små bergsbyar, bl.a. Petralias, helt otroligt. Vi körde ända till Taormina. Allt funkade bra och vi är mer än nöjda! "


"Vi är supernöjda med hela resan. Rose-Marie som tog emot oss var mycket trevlig och hjälpte till med våra frågor. Huset passade oss perfekt! Allt fungerade, köket var väl utrustat, det var aldrig brist på vatten i duschen (något som man lite tar med i beräkningen när man åker söder ut), trädgården var helt underbar och citronerna fantastiska. Närheten till, och avskildheten på stranden var också en stor fördel. Eftersom vi väntar tillökning i september så kostaterade vi dock att stranden kanske inte var den mest barnvänliga om man har små barn, men nu var det optimalt för oss. Porticello var en fin liten stad med en genuin känsla, långt borta från turiststråk. Vi gjorde några sköna uttflykter till Cefalu och San Vito lo Capo vilket också var väldigt lyckat. Sicilien är stort och det känns som att det finns anledning att återkomma, vi skulle gärna se södra delen av ön, vi hoppas La Famiglia i framtiden kan erbjuda boenden även där. Totalt sett så är vi alltså väldigt nöjda och vi tipsar gärna andra om denna boendemöjlighet!"


"Tycker att själva bokningen fungerade bra och boendet var toppen. Vi återkommer nästa höst!"


"Vi tyckte att det var väldigt bra boende."


"Huset, välkomnandet/omhändertagandet av Giaccos mor Rosmarie, byn, sicilianarna och hela ön överträffade alla förväntningar! Vi hade det fantastiskt bra i huset och i Porticello, och har rekommenderat det till alla vi tycker "förtjänar" ett så fint boende. O själva kommer vi säkerligen att återkomma. Stort tack till Dig, Giacco och Rosmarie! "


"Vi hyrde Casa Porticello på Sicilien. Jag tror aldrig vi har varit nöjdare med någon semester. Allt var bra! Huset, orten, människorna, omgivningarna. Giacco tog sig tid att visa oss runt i Porticello, tipsade om affärer och restauranger. Sista dagarna var han och hans bror från Rom där med sina barn. Våra döttrar var lika gamla som Giaccos och de lekte med varandra över "språkbarriärerna". Giacco och hans fru passade t o m våra barn ett par timmar när vi var och handlade. Vi är så nöjda och kommer med största sannolikhet att återvända."


"Måste bara skriva några rader om vår resa till Sicilien.Vi har just kommit hem efter 2 härliga veckor i ”Casa Porticello”. Allt har funkat och huset, trädgården, havet och trakten passade oss perfekt. Vi har blivit så väl och omtänksamt mottagna av Giacco Pojero och hans familj! Vi har sett en del av ön och vi kommer definitivt tillbaka!"


"När vi anländ den 23 dec, hade våra värdar handlat apelsiner, bröd, vin. Det var verkligen hänsysfullt och gulligt. Rosemary tog sig tid att guida oss i Palermo i två dagar och gav oss tips och information om både Sicilien och i närmiljön. Vi hyrde en bi, och besökte Cefalu, Taormina, Etna, Monreale och vi körde norr om Palermo till den stranden du rekommnenderade. Det var en skön vilsam semester och vi kommer säker att åka dit i september någon gång framöver. ".


"En pärla på Sicilien - Casa Porticello. Ett härligt hus precis vid havet med underbar trädgård i en äkta italiensk by - här kan du uppleva en riktigt avkopplande och genuin semester".


"Både St Elia och Porticello ligger ju faktiskt inom gångavstånd om man vill ta en kvällspromenad efter middagen. Fascinerande att det finns ett så stort utbud av tratterior, pizzerior , barer på sådana små orter. Bagheria har ju också mängder med affärer och restauranger. Vi hade ju bil och gjorde utflykter till Cefalú, Solunto, Palermo, Mondello, Montreale, Erici, Segesta, Selinunte och Taormina. Det var mysigt i trädgården med citronträden och övrig växtlighet. Huset fungerade bra(det fanns värmeelement!!) och är trevligt och lätt att vara i. Huset ligger ju i skugga av berget på eftermiddagen och det är en stor fördel under högsäsongen."


"Vi hade det helt suveränt. Giacco var så fantastisk - likaså hans mor. Hämtade och lämnade oss på flygplatsen, tog oss med och handlade...visade bästa matställen....lokala fisk, vin, olja- & brödaffären Så vi hann se en hel del av Sicilien må du tro , Erice, Corleone, Etna, Taormina, Cefalu, m.m. - och vi har många goa minnen- dessutom besteg jag och min man berget Cap Zafferano, otroligt vacker vy, min son dök i månskenet, jag och jättegoda glassar inne i St.Elia + Porticello.Varje morgon cyklade jag inte till byn och köpte bröd och frukt......"

Vi reserverar oss för eventuella text- och tryckfel.
Hemsida från webkonsult.se